Tervemenoa Veltto EU-parlamenttiin!

Iltalehti selvitti 02.02.2009 lehdessään eduskunnan ahkerimmat eli suulaimmat ja laiskimmat eli tuppisuisimmat parlamentaarikot. Tästä aiheesta kirjoittaa 18.02 ilmestynyt Tamperelainenkin.Ykkösijaa puheissaan on pitänyt Erkki Pulliainen 798:lla puheenvuorollaan. Kakkossijalla on Esa Lahtela.

Pirkanmaan näkövinkkelistä ilahduttavinta Tamperelaisen mukaan on , että Pertti ”Veltto” Virtanen(Ps.) pitää parlamentaarikoista eduskunnassa kolmosijaa puheliaimpien listalla. Hän on tähän mennessä käyttänyt 374 puheenvuoroa.

Tuppisuisin eli laiskin on ollut Kokoomuksen Merikukka Forsius vain 10 puhetta. Eduskunnan hiljaisten TOP-kymppiin yltää keskustan Pertti Salovaara, joka on sijalla 6 peräti 23 puheenvuorollaan.

Kristillisten Leena Rauhalakolkuttelee aloitteita tehneiden TOP -kymppiä sijalla 12 kaikkiaan 79 kirjallisella kysymyksellään. Saman kategorian häntä päässä sijalla 10 on keskustan Klaus Pentti 2:lla aloitteellaan ja kysymyksellään.

Valtiopäivätoimitilaston hänniltä puolestaan löytyvät Pekka Ravi (kok) ja Juha Rehula (kesk), joilta ei löydy yhtään valtiopäivätoimimerkintää.

Johtopäätöksenä voinkin todeta, että nyt viimeistään ei tarvitse ihmetellä, miksi Ylen uutisten julkaisemat taloustutkimuksen luvut näyttävät Perussuomalaisille nousua äänestäjien keskuudessa, mutta kokoomukselle, keskustalle laskusuuntaa, äänestäjien joukkopakoa perussuomalaisten leiriin.

Kristillisten ja perussuomalaisten vaaliliitto Eu-vaaleissa onkin siis enemmänkin, kuin perusteltu.

Ilahduttavaa, että ahkerista löytyy yksi vihreä ja yksi sdp:n edustaja Veltto Virtasen ja Leena Rauhalan lisäksi. He ovat paikkansa ansainneet. Tämä voisi olla yksi syy miksi Veltto onkin pyrkimässä EU-parlamentaarikoksi, koska hän ainakin osaa avata suunsa.

Lisäksi hänen kielitaitonsa, ruotsi,englanti,saksa, ranska,italia ovat eduksi myös varmasti EU-Meppityöskentelyssä, puhumattakaan hänen loistavista Suomi-neidon terapeuttisista, psykologista ja poliittisista taidoistaan, eikä yli 15 v:n poliittinen kokemus himennä tätä tosiasiaa.

Se, että onko Veltto Virtanen yhteiskuntatieteen maisterina, psykologiana ja entisenä presidettiehdokkaana, ylikoulutettu ja liian hyvä tähän virkaan, jää äänestäjien päätettäväksi Suomessa. Näyttäisi siltä, että Pirkanmaalta löytyisi sittenkin ainakin yksi varteenotettava ehdokas Eu-parlamenttiin, onkin aivan hyvä asia suomalaisille äänestäjille.

Kommentti artikkeliin “Tervemenoa Veltto EU-parlamenttiin!”
  1. Hei, tämä on kommentti.
    Poistaaksesi kommentin, kirjaudu sisään ja lue artikkelin kommentit. Jokaisen kommentin kohdalla linkki, jonka avulla voit halutessasi muokata sitä tai poistaa sen.

Jätä kommentti

css.php